NO a la zona blava de l’Eixample

NO a la zona blava de l’Eixample

A finals de 2013 l’Ajuntament de Sant Joan Despí va transformar les places d’aparcament lliure de la plaça de la Ciutat Gegantera de l’Eixample en zona blava sense consultar-ho prèviament amb els veïns i veïnes del barri. Arran d’aquesta implantació, des de l’Associació de veïns de l’Eixample vam organitzar parades informatives cada diumenge durant dos mesos on vam arribar a recollir més de 996 signatures, que es van entregar a l’Ajuntament, per la retirada de la zona blava. També vam assistir al ple municipal del 22 de gener on vam transmetre el nostre rebuig a la implantació de la zona blava i vam exigir la seva retirada.

Arran d’aquestes mobilitzacions, a mitjans de febrer l’Ajuntament ens va proposar una reducció de la zona blava, que nosaltres vam modificar. A la proposta final es passava de tenir 41 places de zona blava a tenir-ne 18, recuperant així 21 places d’aparcament lliure les 24h del dia.

En total s’han recuperat 27 places d’aparcament lliure a tot el barri, 21 a la mateixa plaça, 2 a la zona de càrrega i descàrrega de Baltasar d’Espanya, i 4 en diverses zones d’aparcaments de motos que s’han ajustat a la meitat (davant de la papereria Papel y Tinta, davant del nº 40 i nº 42 de la Rambla i al C/Passatge de la Pau). La zona de càrrega i descàrrega situada a Baltasar d’Espanya, entre la Plaça de la Ciutat  Gegantera i C/ Goytisolo, es redueix a la meitat. Finalment també es crea una petita zona de càrrega i descàrrega a la Plaça de la Ciutat Gegantera cantonada amb Baltasar d’Espanya 1A.

Tot i haver acceptat aquesta proposta, amb la condició de que es revisi la situació de la zona d’aparcament després d’un parell de mesos per veure si el canvi ha suposat una millora o necessita un nou ajust, els veïns i veïnes de l’Eixample seguim dient NO a la zona blava perquè considerem que hi ha millors mesures a prendre per fomentar el comerç al barri.

Finalment, volem agrair a totes aquelles persones que van donar suport a aquesta lluita, ja fos mitjançant la seva signatura o la seva participació activa.